keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

neulan paikan vaihto

Kaasutiimessa olevan naulan paikan vaihto.

miksi?
-ilmainen!
-helpohko
-tehonlisäys

Neulan paikan vaihtaminen (nostaminen ja laskeminen) vaikuttaa bensan määrään moottorissa -> tehoihin.

Neulalla tarkoitetaan kaasuttimen läpi ( pystysuorassa kun katsoo läpi) menevää "neulaa" jota pitkin bensa nousee ja "sumuttuu" ilman sekaan. SE on kiinni luistissa  ( joka liikkuu ylös/alas kaasukahvan mukaan).

Tähän pääsee käsiksi irroittamalla kaasarin ja aukaisemalla (mallista riippuen) kaasuvaijerin menokohdan läheltä olevat ruuvit ( sekä mahdollisesti vastapuolella olevan ruuvin). Koko tsydeemi lähtee irti ( luisti, neula ja jousi), jolloin neulan saa irti siitä.

Neulassa on "koloja" usein 5 eri kohdassa ja siinä oleva lukko pitää sen paikalla tietyssä asennossa. Ideana olisi siirtää lukko alimpaan väliin jolloin neula nousee eniten ja bensaa  saadaan enemmän ilman sekaan.

Koko laitos takaisin kiinni ja kokeilemaan. tehon lisäys ei ole päätähuimaava mutta tuntuva, mopo luultavasti vastaa paremmin kaasuun, joillain on ongelmana tämän jälkeen ns. on/off-kaasu jolloin kaasun suurutta ei voi säädellä, joko mennään tai ei. Tämä korjautuu laittamalla neulaa pykälän tai pari ylöspäin.

9 kommenttia:

 1. Täytyykö tätä tehdessä vaihtaa jotain muuta, vai riittääkö pelkkä paikan vaihto?

  VastaaPoista
 2. Ei välttämättä. Mutta jos neulan laskeminen tai nostaminen ei auta niin jpdut vaihtamaan meulant tai säätämään kaasarin ja vaihtamaan suutinta tai sitten isomman kaasarin.

  VastaaPoista
 3. Pitääkö ilma ruuvii säätää jos säätää neulaa ??

  VastaaPoista
 4. Siis tarkotetaanko tolla on/of kaasulla sitä ettei nopeutta pysty säätämään vaan mennään kokoajan täysillä?

  VastaaPoista
 5. Eikö ilmaruuvvia pitäis aukaista myös?

  VastaaPoista
 6. No nyt on vinkit kohdillaan.Ja kun nuo teet ei pelaa sitäkään vähää!

  VastaaPoista
 7. kannattaa säätää neula siihen kohtaan että se ei röpötä ja tuo ei mihinkää nopeuteen vaikuta ostakaa tehoputki ja vaikka hiilikuitu läpät!

  VastaaPoista