maanantai 12. huhtikuuta 2010

ilmanpuhdistimen viritys

ilmanpuhdistimen viritys tapahtuu muuttamalla sen toimintaa, tai vaihtamalla toiseen, jolloin virtaus (kuinkapaljon ilmaa menee läpi tietyssä ajassa) paranee.

rakenteeltaan ne ovat usein laatinkon, kaartion tai "vapaavirtaus" muotoisia joissa oma imukaula, löytyy akun vierestä, usein penkinalta, sisällä niissä on vaahtomuovin kaltaista tai muuta vastaavaa puhdistusmateriaalia, jonka läpi ilma "imetään" jolloin suuremmat epäpuhtaudet jäävät siihen.

miten:
-tämän tehostaminen tapahtuu muuttamalla rakenentta siten että se läpäisee enemmän ilmaa ja virtausnopeus kasvaa.: poista imukaula jos on sellainen, ja leikkaa vaahtomuovin päältä liika muovi pois. suodatus materiaalin tulee kuitenkin pysyä tukevasti paikallaan, ilman että lähtisi mihinkään suuntaan / irti.
- helpoin ja "varmin" tapa on vaihtaa koko ilmansuodatin uuteen, hinnaltaan 10-40e
- tekemällä itse uuden, jolloin tulee katsoa että ettei vuoda sivuista jossa suodatusmateriaalia ole, materiaaliksi sopii useimmat kankaat (mitä enemmän sitä enemmän parantaa suodatusta ja huonontaa toisaalta virtausnopeutta) 3 kerrosta riittä usein "suht" tiivistä vrt. farkku kangas

hyöty:
+moottorin teho (-> huippunopeus, kierrosherkkyys.kiihtyvyys) paranee, vähän. esim. huomattavasti tukittuna rajoittaa n.5km/h jolloin tämän saa käyttöön.
+ usein ns. raskaammin viritetyissä mopoissa toimii rajoittavana tekijänä, jolloin hyöty on paljon suurempi ( kaikki muut "parempia" ja vakio ilmansuodatin)
-/+ äänet muuttuvat, ja "imuäänet" lisääntyvät

haitat:
-huonosti toimiva ilmansuodatin saataa vahingoittaa nopeasti ja ajankuluessa konetta
- äänet lisääntyvät, huomattavasti, mallista riippuen

4 kommenttia:

 1. Onko mitään merkkiä mitä suosittelet jinkkuun

  VastaaPoista
 2. näitä blokeja kun on lukenut ni suositellaan pipecrossi,tnt:tä ja powerfiltteriä mikä on tehokkain. onko suodattimissa sama kuin äänen vaimentimissa eli voi ostaa sellaisia mitkä pitää enemmän ääntä? Onko se ylensä möreempi vai kirkaampi ääni

  VastaaPoista
 3. Noh,itse pakoputkesta tulevat pakoäänet eivät kovene ilmansuodatinta vaihtaessa,vaan vapaammin virtaava ilmansuodatin luo kovemmat imuäänet,riippuen moponviritys asteesta ovat imuäänet suuremmat

  VastaaPoista
 4. simotan filsut laadukkaita, jotkut automiehetkin käyttää samaa merkkiä.

  VastaaPoista