maanantai 25. lokakuuta 2010

kaasuttimen vaihto

 kaasuttimen vaihto

Hyvä tapa saada lisää tehoa saadaan, kun mopoon ostetaan oikean kokoinen kaasutin. tämä on melko kallista ( n. +100e) ja ei välttämättä kannata alkaa vaihtaan muuten vakio mopon kaasutinta ilma nettei mitään muuta ole operoitu. Vaihdolla mopo saa tarpeeksi ilmabensa seosta jotta se toimisi tehokkaasti, liian suuri kaasutin yleisesti tukehduttaa koneen. Myös väärin asetetut letkut kaasuttimeen eivät ainakaan tehosta sitä, joten saatat tarvita kameraa jotta muistat mikä piuha menee mihinkin.

kaasarin vaihtoon tarvitset:
- työkalut kaasariin pääsemiseksi ( ruuvimeiseleitä ja kuusiokoloavaimia normaalisti)
- työkalut kaasuttimen irroittamiseen ( kokonaan) (ruuvimeiseli ja joitain pihtejä)
- uusi kaasutin

tiedä, tai katso mopon ohjekirjasta minkä mallisen kaasuttimen tarvitset.
koon valinta on teoriassa mielivaltaista, jos mopossasi on vakiona 12mm. niin kuritpoistettuna pitäisi käydä vielä 20mm, mutta paras vaihtoehto todennäköisimmin on 18mm.

työ:
1. aluksi riisu moposta kaikki katteet, tankki, ym. jotta pääset helposti käsiin kaasuttimeen
2. irroita letkut, ilmansuodatin, ym. kaasuttimesta, ja irroita kaasutin imukaulasta
3. asenna uusi kaasutin paikalleen sekä tarkista että kaikki johdot ovat OIKEIN asennettuna, sekä että uudessa kaasuttimessa on kaikki tarvittava, kuten pääsuutin, neula liikkuu vapaasti ym.
4. käy lyhyehköllä koeajolla, jolla voi hienosäätää mm. ilma-bensasuhdetta ja tyhjäkäyntiä
5. kokoa loput moposta kasaan

liian isolla kaasuttimella kone tukehtuu bensaan, tällöin pienempi kaasutin tai ilmabensa-suhteen muuttaminen, ja pääsuuttimen vaihto auttaa


hyöty:

Uusi kaasutin takaa enemmän bensaa moottoriin, josta seuraa huomattava teholisäys, varsinkin pienellä kaasuttimella kuristetuissa mopoissa. pelkällä kaasuttimella ei muuten vakioon mopoon nopeutta saada huomattavasti lisää, kaasun vaste ja teho paraneee, jolloin voidaan käyttää raskaampia välityksiä ja mopo kiihtyyparemmin ja kulkee enemmän ylämäkeen ilman hyytymistä.

2 kommenttia: