sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mopokausi alkaa taas

Kevät tekee tuloaan ja ½-vuotta tallissa(pahimmassa tapauksessa ulkona) seissyt menopeli ei ota käynnistyäkseen. Tässä lyhyet vinkit jonka jälkeen pitäisi saada laitos alle.

Akku:
AINA pitkässä säilytyksessä jossa moottoriajoneuvoa ei käytetä, tulisi AKKU VARASTOIDA OIKEIN, eli ylläpitolaturiin. Ilman ylläpitoa akku on todennäköisesti jo käyttökelvoton.
-Tarkista akkusi tilanne jännitemittarilla. jännitteen tulisi olla 12voltin liki
- Jos jännite on alle, laita akku laturiin kiinni ja kokeile saada siihen virtaa
         HUOM! Pitkään säilytyksessä ollut käyttämätön akku on vaarallinen ladattaessa. jos akku ei ota virtaa ja alkaa lämmetä LOPETA LATAUS HETI. latauksen yrittäminen johtaa todennäköisesti ylikuumenemiseen ja akkunesteen ( RIKKIHAPON) siivousurakkaan ( esim. naamasta, sairaalassa)

Bensa:
Tippa pohjalla olevaa bensaa ei "pitäisi" ½vuodessa mennä vanhaksi. Voin mennä kuitenkin. Tankkaa pohjalle lisää tuoreempaa bensaa sekaan jos vanhaa on vain vähän.

Käynnistäminen:
-todennäiköisesti tuottaa hieman vaikeuksia. yritä seuraavaa:
-pidempi polkaisu/startti-napin painaminen. bensasta tyhjän kaasarin ja moottoriin menee aluksi hetki ennenkuin edes teoriassa voi startata

-starttipiloottia kannattaa omistaa. Maksaa kympin paikkeilla ja AUTTAA OIKEASTI. pieni suihkaus ilmanputsarin läpi riittänee jo.

Tarkista myös; että valot toimii, kaikki pysyy kiinni paikallaan, mittaristo toimii, renkaissa on ilmaa tarpeeksi, öljyä on, ym. ym. normaalit asiat.

3 kommenttia:

  1. Muuten hyvä mut starttipilotti hajottaa koneen. Älkäää missään nimessä käyttäkö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näihä se tuppaa tekeen.

      Poista